Систем Avalir™

Одобрено од експерти

Институтот за теписи и килими (CRI) од Далтон, Џорџија, го одобри системот за нега на домот Кирби за одржување на квалитетот на внатрешниот воздух според нивната Пргорама за тестирање со зелена ознака. Во писмо, потпишано од претседателот на CRI Вернер Браун, „Програмата на CRI со зелена ознака за тестирање на квалитетот на внатрешниот воздух ги идентификува чистачите кои добро ги работат сите од трите задачи: ја отстрануваат земјата; ја задржуваат прашината во вреќата за филтрирање и во самата машина, ефикасно задржувајќи ја подалеку од воздухот; и не го оштетуваат тепихот и помагаат во одржување на неговиот добар изглед. Компанијата Кирби брилира во секоја од овие три категории…задоволни сме што компанијата Кирби продолжува да дизајнира производи имајќи ја предвид Зелената ознака на CRI.“

156 queries. 1.796 seconds